In muziek, Televisie

Waarom ik wel bewondering heb voor Stromae en niet voor Mariah Carey.

Van de week heb ik de aflevering van College tour met Twan Huis en Stromea nog eens bekeken. Ik weet nog goed dat ik dit voor het eerst zag en bijna van mijn stoel viel van verbazing. Ik kende Stromae niet, alleen van naam en een enkel hitje op tv. Het interview liet een jongen/man zien die een levenswijsheid bezit waar ik zeer veel bewondering voor heb. Hij is bescheiden, down to earth en is zich volledig bewust van de last van het beroemd en succesvol zijn. Besluit daarna om een pauze in te lassen van een paar jaar om weer een ‘gewoon mens’ te kunnen zijn.
Het gaat tegen alle commerciële wetten in; immers je bent nu beroemd en gewild dus nu moet je oogsten; platen maken en concerten geven en veeeeel geld verdienen. Niet voor Stromae, hij verklaart zijn eigenwaarde en geaard blijven tot een belangrijk doel om te voorkomen dat hij uitstijgt boven wie hij wil zijn.
Vergelijk dat eens met Mariah Carey. Het succes dat zij heeft is haar zwaar naar het hoofd gestegen. Sterallures, alle aandacht willen hebben, exorbitante eisen stellen als ze ergens optreedt etc. Zich vijf keer verkleden als ze op MTV-Kribs haar huis laat zien etc.
Los van hun muziek; geeft mij maar Stromae!
(Wat zegt het over mij dat ik het zo belangrijk vind dat mensen ‘gewoon’ blijven?)

Link naar College Tour aflevering met Stromae:
http://www.npo.nl/college-tour/24-10-2014/VPWON_1229979

Recent Posts